Activitats

28 Congrés Internacional i Centenari de l’AIT

Se celebraran actes commemoratius del centenari de l’AIT del 5 al 10 de desembre del 2022.

Estan convocades a participar-hi seccions procedents de 15 països.

La seu del Sindicat d’Oficis Varis d’Alcoi serà l’espai de trobada d’una quinzena de seccions de l’Associació Internacional de Treballadores (AIT-IWA).

La ciutat, que ja el 1873 va ser la seu del Comitè General de la Secció Espanyola de la 1a Internacional Obrera, serà la protagonista del 28 Congrés de l’AIT, coincidint amb el centenari de la seva fundació a Berlín (del 25 de desembre de 1922 al 2 de gener de 1923).

Durant 5 dies, del 6 al 10 de desembre de 2022, es donaran cita les seccions adherides a l’Associació Internacional de les i els Treballadors, regions com: Austràlia, Noruega, Colòmbia, Suècia, Àustria, Rússia, Polònia, Brasil, Sèrbia i Montenegro, França, Bangladesh, Regne Unit, Indonèsia, Eslovàquia i Espanya. També hi estan convidades les organitzacions i agrupacions d’Amigues de l’AIT, de països com Bulgària, Filipines, Índia, Xile, Pakistan i Estats Units.

La importància d’aquest Congrés se centra en la commemoració d’un segle de solidaritat i de companyerisme entre treballadores i treballadors de tot el món que van sumar forces i van crear l’AIT com a fórmula prèvia per a la consecució de la millora moral i material del proletariat mundial, d’una societat en llibertat sense explotació ni jerarquies de cap mena.

L’organització celebrarà actes i diferents activitats (teatre, exposicions concerts, xerrades, fira del llibre permanent…) amb l’objectiu de commemorar el primer centenari de lluita i resistència obrera de l’AIT.